Behandling i hjertet af københavn

Din behandling

Tiden på klinikken

Din session

Behandlingen indledes med en samtale om dine behov, dit helbred og din baggrund for at opsøge kranio sakral terapi. Derefter ligger du, primært på ryggen på en briks, påklædt dit eget tøj. Behandlingen afrundes med, at du får et par minutter alene til at strække kroppen og sætte dig tilbage på stolen Derefter aftaler vi næste skridt i forløbet mod bedring.

Sessionen inklusiv samtale varer som regel 60-70 minutter for voksne og 45 minutter for børn (som kombineres med forældresamtale mellem behandlinger.)

Tryghed er vigtigt

Samtalen

Det er vigtigt for mig at skabe trygge omgivelser, hvor du føler, at du kan være dig selv. I den indledende samtale, før behandling på briksen, kan klienter sparre med mig og blive lyttet til fra et ikke dømmende sted. Vi vil undersøge symptomerne sammen. Nogle gange er det relevant at indrage eventuelle arbejdslivsproblematikker eller erindringer, der indvirker på helbredet for at finde flere veje til at støtte op om behandlingen. 

I nogle tilfælde er det mest hensigtmæssigt at tale meget lidt og blot at give sig hen til en lang stille behandling. Jeg vil være indstillet på at imødekomme dine individuelle behov.

Når hukommelsen sidder i kroppen

Ro efter uheld eller pres

Efter pludselige uheld så vel som ved langvarigt stres kan det være hensigtsmæssigt at få mere kropslig ro omkring situationen med en kombination af Kranio Sakral terapi og en samtale med nysgerrighed på kroppens signaler.

Dette vil hjælpe hyperaktiverede nervesystem til at forstå at “faren er ovre“. Nervesystemet finder ro i, at vi gør ting konkrete, hvis det gøres langsomt og på en nænsom måde. Det er en tilgang, baseret på blandt andet biologi, neurologi og psykologi.

Tilgangen giver grounding og er en god indledning til behandling på briks.

Udgangspunkt i kroppens ressourcer

Respektfuld omtanke

Det er vigtigt for mig at tage udgangspunkt i hver enkelt klients unikke situation. Ved visse sygdomme, efter operationer eller alvorlige skader, vil jeg ofte behandle i kortere tid på kraniet og i større grad være i kontakt med mindre sensitive områder af kroppen, for at skabe en nænsom og respektfuld igangsættelse af kroppens egne evner til at skabe balance i nervesystemet.

Jeg behandler med henblik på bedring i kroppen og tager respektfuldt udgangspunkt i dens ressourcer. 

Ved nogle helbredsproblematikker henviser jeg til læge eller anden specialist, hvis det er det mest fornuftige skridt i retning af bedring eller afklaring.

Previous slide
Next slide
Afspænding og normalisering

På briksen

Jeg indstiller mig på og “lytter” til din krop og anvender lette berøringer og og positioner med mine hænder på dit kranie og på relevante områder af din krop med henblik på at løsne op for spændinger, blokeringer og ubalancer. Jeg vil altid have opmærksomhed på hoved, rygsøjle og bækken uanset hvad din problematik er.

Behandlingens formål er at normalisere miljøet omkring hjernen og rygmarven og danne grundlag for kroppens evne til at hele sig selv. Samtidig vil specifikke problematikker blive behandlet ved fx blidt at afhjælpe forskydning af knogler, ved at frigøre led, afspænde vejrtrækningsmuskler samt blidt massere bindevæv omkring nakke, brystben og ribbenskant.

Den enkelte vil ofte opleve en dyb form for afspænding i krop og sind under en behandling, som når man er i en behagelig søvntilstand, hvor man slapper helt af og samtidig er bevidst om omgivelserne.

Behandlingen arbejder i kroppen

Dagene efter behandling­en

Kranio sakral terapi kan virke dybt, og i dagene efter bør du være opmærksom på at lytte ekstra til dine behov, da der kan opstå træthed og små-hovedpine eller lignende.

Efter mellem 2-4 dage dage forventes bedring og ofte opstår en følelse af afspændthed, lethed og energi. Andre gange kan den enkelte føle smertelindring allerede med det samme efter behandlingen, men det er vigtigt at vide at kroppen arbejder videre på egen hånd i nogle dage, så du er opmærksom på at give den mest muligt ro.

Bedring skal forekomme efter 3-4 behandlinger

Fire aftaler

Bedring af problematikker skal opstå efter tre behandlinger og som udgangspunkt anvises 4 behandlinger med evaluering på den fjerde aftale. Derefter er det forskelligt om du vælger at komme til forebyggende behandlinger med større tidsinterval, få løst endnu mere op for en længerevarende problematik eller blot modtage behandling ved akut behov.

Hvis der ikke er mærkbar forbedring efter 3-4 behandlinger, vil jeg anbefale en anden behandler eller henvise til egen læge.

Lyder det som noget for dig?