Behandling i hjertet af københavn

Kranio Sakral Terapi

En blid form for behandling

Kranio sakral terapi er en usædvanlig blid, men kraftfuld form for behandling. Kranio sakral terapi giver plads og støtte til, at ubalancer kan rettes op med styrke fra det enkelte menneskes fysik og sind. Behandlingerne gør det muligt for nervesystemet, den fysiske krop og følelserne at falde til ro og bevæge sig mod en fornyet balance og sundhedstilstand.

Gener som hovedpine, stress og smerter kan være forbundet med stivhed eller ubalance i kroppens dybere væv samt i nervesystemet. Som kranio sakral terapeut har jeg blik for helheden i sygdomsbilledet eller problematikken samtidig med, at der behandles på specifikke problemområder.

Jeg har altid fokus på friheden i områderne omkring rygmarv og kranie. Dette kan medvirke til at tage et pres fra nervesystemet, skabe fleksibilitet i rygsøjle og led samt lindre stress.  Som yderligere fordel kan du som klient opleve en sundere holdning og en følelse af velvære udover en lindring af det ubehag, du kom med.

Når muskler og nerver i ansigtet afspændes opnåes en mere harmonisk mimik, og man kan få oplevelsen af at møde omverden med et mere åbent, trygt og harmonisk udgangspunkt og udtryk.

Previous slide
Next slide

Kranio sakral terapi kan støtte og hjælpe mennesker med en bred vifte af kropslige ubalancer, bl.a.:

Dette er kun et udsnit af problematikker, som potentielt vil kunne bedres med Kranio sakral terapi. Mennesker med skader, sygdom, traume og andre belastninger mødt igennem livet, både fysisk og følelsesmæssigt vil kunne få glæde af behandlingen. Den blide, nænsomme kropslige tilgang kan have en fornyende og overraskende dyb virkning.

Særligt sensitive

Som særligt sensitiv kan det føles som om, at kroppen mangler et beskyttende lag

Indtryk kan føles overvældende for den sensitive person. Den sensitive kan være meget påvirket af fx andre menneskers sindsstemninger samt støj og uro i omgivelserne. Ofte oplever sensitive mennesker, blokeringer i kroppen som ondt i maven, hovedpine eller vejrtrækningsproblemer. Sensitive personer vil ofte føle sig “mødt”og “hjemme” under en kranio sakral behandling.

Fordelen for den sensitive er, at vedkommende kan være særligt modtagelig for den positive og blide påvirkning af nervesystemet, som Kranio Sakral terapien tilbyder.

Kranio Sakral terapiens blide berøringer af kroppen på briksen kombineres med en nænsom undersøgende samtale omkring kroppens signaler og udfordringer samt dens ressourcer.

På den måde vil den enkelte opleve en øget kropsbevidsthed og rummelighed, der sammen med Kranio Sakral terapien kan opløse blokeringer over tid og medvirke til en gradvis voksende oplevelse af at føle sig mere “hjemme” i egen krop med en følelse af jordforbindelse.

Ved første konsultation er det en fordel at booke yderligere 3 konsultationer med en evaluering på den fjerde konsultation i forhold til behandlingens virkning og perspektiv.

Børn og teenagere

Børns krop og teenageres nerve- og hormonsystem er i konstant udvikling

Børn og teenagere kan være ekstra modtagelige for påvirkning. Derfor kan der være brug for en blid tilgang, der påvirker kroppen til at udbedre ubalancer i sit eget tempo.

Kranio sakral terapi fremmer sundheden i nervesystemet, kroppens vækstprocesser og hormonsystem med dyb respekt for den unge eller barnets behov. Tryghed og trygge rammer i behandlersituationen med barnet og den unge er essentielt. Når forældrene booker en tid, bedes de kontakte mig på mail eller mobil, for at aftale en 15 minutters indledende telefonsamtale. Samtalen foregår udenfor behandlingsrummet, så jeg kan have fuld opmærksomhed på barnet og på barnets behov under selve behandlingen.

Børn under 12 år

Ofte vil jeg tale lidt frit med barnet om en bog, en bamse de selv medbringer eller noget legetøj for at skabe tryghed. Barnets behandling er under en time, da den stadig voksende krop er meget modtageligt. Jeg gør mig umage for at have indlevelse i forældrenes såvel som barnets oplevelser med en ikke fordømmende tilgang.

Det er muligt at fremme heling af mange kropslige ubalancer igennem en respektfuld proces, hvor barnet ses og behandles som helt og unikt væsen, præcis som barnet er.

Hjernerystelse

Kranio Sakral Terapi kan medvirke til bedring efter hjernerystelse.
Jeg anvender specifikke teknikker til blidt at justere kraniets dele i forhold til hinanden kombineret med særlige dybe tilgange til at få ro i nervesystem. Hjernen kan enten være blevet kastet mod kraniets inderside, eller et objekt kan have ramt hovedet. Symptomerne kan opstå lige efter hjernerystelse eller op til et år efter.

Mennesker der har fået en hjernerystelse kan både opleve følelsesmæssige og fysiske symptomer. Det er forskelligt for hver enkelt person om symptomet er hovedpine, nakkesmerter, søvnforstyrrelse, koncentrationsbesvær eller svimmelhed. Kranio-sakral terapi er rettet mod at balancere de forskellige strukturer omkring hjernen og i vævene, der er blevet påvirket under rystelsen.

Flere professionelle i det etablerede sundhedssystem er begyndt at vise interesse for Kranio-sakral terapi, og nogle forsikringsselskaber giver støtte til behandlingen.

Hovedpine/ Migræne

KST fremmer dyb afslapning og kan hjælpe med at reducere ​​migræne

Migræne er ofte forårsaget af en kombination af problemer med transporten af blod og væske i kroppen, det generelle helbred samt neurologiske og hjernekemiske faktorer. Derimod kan det være mere enkelt at spore forklaringen på hovedpine, som ofte udspringer af specifikke ydre påvirkninger, der over tid kan give ophobede spændinger i fx nakke og skuldre.

Stress udløser ofte både migræne og hovedpine. Stress får visse neurologiske transmittere til at blive mere aktive, hvilket kan udløse en migræneepisode. Muskler kan også blive overspændte af stress, som dernæst leder til hovedpine forårsaget af begrænset cirkulation af ilt og blod til muskler og hjerne.

Jeg vil overordnet fokusere på tre fysiske tilgange til afhjælpning af migræne- og hovedpine symptomer:

Normalisering af cerebrospinalvæsken, der omgiver hjerne og rygmarv. Cerebrospinalvæsken er en klar væske, der støtter og beskytter centralnervesystemet. Kranio sakral terapeutens specifikke blide berøring og løse greb omkring kraniet og på rygsøjlen er med til at lette passagen af væske ved at frigøre hinder omkring centralnervesystemet og ved at skabe plads til og stabilisere af en sund rytme i væskens ”puls”.

 

Eventuelle blokeringer eller restriktioner fjernes i læn, nakke samt hoved- og ansigtsmuskler blandt andet med blid bindevævsmassage.

Eventuelle lette justeringsproblemer rettes i knogle og kraniestrukturer. Kraniet er samlet af flere knogler og nogle knogler er sammensat af suturer, der gør kraniet bevægeligt. Nogle gange er knogler forskudt eller trykkede og  kan være årsag til smerter eller medvirke til en blokeret tilstrømning af blod samt indeklemte nervebaner.

KST fremmer dyb afslapning og kan dermed også hjælpe med at reducere forekomsten af migræne og hovedpine udløst af stress.